Twisted House / Architects 49 House Design Limited

Twisted House / Architects 49 House Design Limited

© W WORKSPACE© STUDIO MANOO© W WORKSPACE© W WORKSPACE+ 18

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

Text description provided by the architects. This geometric dwelling is located among large rain trees inside or outside the boundary, in a suburban area of ​​Bangkok. Although the location is close to the urban fabric such as transport links, it remains a friendly and peaceful area as well as a good natural environment. There are three different functions consisting of a main house, a glass pavilion and a complex of exercises which are delicately organized within this charismatic setting.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE
Sections
Sections
© STUDIO MANOO
© STUDIO MANOO
© STUDIO MANOO
© STUDIO MANOO

Sometimes an inspired concept would not necessarily be derived from physical perception, similar to this residence, it is generated by an emotional experience of the “moment and interpretation of movement” that the architect gained during the initial investigation. of the site. Therefore, the title “Twisted” is primarily based on a walk through a pattern of sinuous, swaying movements of tall rain trees. This site observation could also remind us of a “Mission” to preserve this unique existing state without disturbing it too much.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

As mentioned earlier, the most difficult task is to preserve them all. Although we did our best with various alternatives, it was difficult to get a suitable layout that met our extremely complex requirements. They would make the building much bigger. Therefore, we finally had to cut them. At the same position towards the back of the lot, the one that has been eliminated is a nostalgic metaphor for the main circulation of the house which resembles the core of a large tree.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The round shape worked perfectly as a main circulation core, a spiral staircase in the shape of a sculpture. The geometry of the second floor, public space such as family living, dining and pantry spaces, is perpendicularly “twisted” and rotated in the same way as a “clockwise movement.” In order to stay away from other large existing trees to house it.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.