Sugar House / Architects49 House Design Limited

Sugar House / Architects49 House Design Limited

© W WORKSPACE© W WORKSPACE© W WORKSPACE© W WORKSPACE+ 30


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    2000 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2017


  • Photographs Photographs: W WORKSPACE, Krisda Boonchaleow, Atthanit Kulrakampusiri

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Artemid, Boffi, Minotti, Poliform, Adobe, ROCCA HOUSE, New ocean line, P.Tendercool, Pierre & Roses, Trimble Navigation
© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

Located in the fluctuating skyline near the suburbs of Bangkok, this geometric three-story dwelling is built and replaces parts of the old house which are located among the existing surroundings of a swimming pool, pool deck , the guest house and the large scale preserved by palm trees.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE
Article 02
Article 02
© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The main approach entering through the main entrance is against the “great wall”, ie the main skeleton and the main core of the house. This solid setup could protect the uncontrollable and chaotic environment especially at the back of the house. The long, narrow rectangular bay window against this main entrance expresses itself initially as a focal point of the first visual approach.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The preconceived idea of ​​this residence is inspired by the family business of the owner of the house which is intended as a turnkey service for sugar factories around the world. Therefore, “Sugar Crystallization” is addressed as an analog interpretation of the main concept of this house. Nevertheless, at first glance, the main skeleton located in the center of the house looks like a solid core, the composition of the opening related to the main function does not interfere with the view and to be comfortable at all. Moreover, it could make a unique pattern as an innovative composition like a “Livable sculpture ”as well as the“ Cozy Sanctuary ”.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE
Plans
Plans
© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

The graphic architectural scheme is gradually interpreted and generated from scientific experimentation to architectural exploration. Simultaneously, he could obviously accomplish the sense of belonging in different characters as follows:
The “main core”, a massive exposed concrete block, represents the parents’ accommodation, the main circulation, the family living room and the A family’s accommodation.
“Crystal A”, cladding in stone and transparent mass, represents the living quarters of the B family, the formal living space and the exercise room.
“Crystal B”, ultra cantilevered with a mass of ivory stone cladding represents the living quarters of the C family. “Crystal C”, overhanging glass window, represents the room of the Buddha.

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE

In addition, the negative space of the “Crystal B” would create the feeling of welcome for the reception area under the long bay and through a ventilated covered living terrace like the transitional semi-outdoor space of the “traditional house. Thai “that we know well. .

© W WORKSPACE
© W WORKSPACE



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *